Leren Presenteren-Spreken in het Openbaar

 

Binnen de cursus Spreken in het Openbaar werk ik met theatervormen en coach technieken. Ik kijk naar hoe je presenteert en op welke vlakken dat verbeterd kan worden.

 

Het begint bij bewustwording.

Of je nou presenteert, vergadert of in een groep mee wilt praten, als je bewust bent van een aantal elementen, zul je merken dat het spreken beter verloopt.

Deze cursus leert je, o.a doormiddel van ademtechnieken, om in het hier en nu te blijven.

Vanuit de rust die dit creëert kun je de verbinding met jezelf en je omgeving aangaan, waardoor je voorkomt dat je in paniek raakt, black outs ervaart of last krijgt van kritische gedachten over jezelf.

 

We werken aan  stem, houding, adem en ruimtegebruik. 

Hoe is je non-verbale communicatie en de articulatie? Hoe klinkt je stem en maak je contact met de toehoorders? Durf je de ruimte in te nemen en zit er dynamiek in je presentatie?

Door deze vragen te stellen en hier concreet aan te werken, zul je zien dat je zelfvertrouwen wordt vergroot en je met meer overtuiging zult spreken.

 

Mijn lessen zijn dynamisch. Ik werk voornamelijk "op de vloer" met verschillende ervaringsoefeningen.

Door middel van individuele opdrachten en groepsopdrachten, krijg je meer inzicht in jezelf en wat je in kunt zetten in de praktijk. Je leert wat de basis is van een solide voorkomen en de vele tools en tricks die je daarbij kunnen helpen.

 

De cursus is opgebouwd uit 12 lessen van 1.5 uur

De 1e 6 lessen gaan voornamelijk over jou als spreker. Je eigenheid, zelfvertrouwen, bewustwording, je sterke kanten en verbeterpunten.

De 2e 6 lessen gaan over inhoud en vorm van de presentatie. Hoe bouw ik deze op, welke elementen zijn van belang zodat men geboeid blijft luisteren en spreken voor camera.

 

Leren Presenteren- Spreken in het Openbaar

wordt gegeven in groepsverband of als individuele coaching. 

 

MAATWERK: ik werk ook op maat om het goed te laten passen binnen de mogelijkheden van het bedrijf, de school, de instelling etc.